Preventie 

Stroomlijn biedt toegankelijke en inspirerende individuele psychologische preventieprogramma's, speciaal ontwikkeld voor young professionals. We leren jonge mensen hoe zij hun werk zinvol en betekenisvol maken. Hoe ze effectief kunnen reageren op stressvolle situaties en werkdruk. Hoe zij hun eigen negatieve patronen kunnen doorbreken, ze (weer) grip krijgen op uitdagende situaties en goed voor zichzelf kunnen zorgen.

Onze aanpak zorgt voor veerkrachtige werknemers, die tegen een stootje kunnen. Die zichzelf goed kennen, uitdagingen niet uit de weg gaan, maar tegelijkertijd ook hun grenzen durven aan te geven. Kortom, voor mentaal gezonde werknemers. 


De preventiepsychologen van Stroomlijn zijn gespecialiseerd in actuele thema's voor ambitieuze young professionals: Werkgeluk, zingeving en balans.


Technieken

De aanpak van onze psychologen is gebaseerd op effectief bewezen behandelmethoden. Onze psychologen gebruiken onder andere technieken uit de cognitieve gedragstherapie (CGT), acceptance and commitment Therapy (ACT), schematherapie, positieve psychologie en oplossingsgerichte psychologie. Indien nodig kunnen werkgerelateerde nare ervaringen verwerkt worden met EMDR. Lees meer.

eHealth

Onze psychologen hebben veel kennis en expertise over de werking van ons stresssysteem en het aanpakken van de negatieve effecten van stress op je mentale gezondheid. Op basis van deze kennis zijn een aantal inzichtgevende eHealth modules ontwikkeld. Deze modules zijn alleen toegankelijk voor deelnemers aan een van onze programma's. 

Programma's

We bieden drie vooraf zorgvuldig samengestelde preventieprogramma's.

  1. Authenticiteit en Zingeving (ontdek wat voor jou echt belangrijk is)
  2. Perfectionisme en Zelfvertrouwen (krijg meer grip op negatieve patronen en gedachten) 
  3. Focus en Balans (ervaar meer rust en evenwicht in je leven)

Elk programma bestaat uit individuele psychologische begeleiding in combinatie met online modules. Liever zelf een programma op maat samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. 

Praktisch

De gesprekken vinden in principe online plaats (via beeldbellen). Indien gewenst kan dit ook in de avonduren.

Liever offline? Een afspraak op onze praktijk, bij jou op locatie of wandelend in de natuur is ook mogelijk. Informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden en tarieven.