Werkgerelateerde stress bij jonge werknemers

Onderzoek laat zien dat steeds meer 20 tot 35-jarigen last hebben van werkgerelateerde stress. Dit vergroot de kans op ziekteverzuim, fysieke klachten en burn-out. Uit recente cijfers blijkt dat de afgelopen jaren 100.000 young professionals een burn-out hebben ontwikkeld en dit aantal groeit nog steeds. Belangrijke oorzaken voor dit groeiende probleem zijn keuzestress, prestatiedruk, perfectionisme, ongezonde leefstijl, te weinig hersteltijd of negatieve (levens)gebeurtenissen. Men blijft gemiddeld 180 dagen thuis bij een burn-out en de kosten voor de werkgever zijn gemiddeld 60.000 euro. 

Een ambitieuze werknemer valt niet van de een op de andere dag uit. Er gaat een proces aan vooraf waarin al subtiele signalen te herkennen zijn. Om een burn-out of andere psychische klachten te voorkomen is het van belang om deze signalen vroegtijdig te herkennen.

Signalen van overbelasting: overmatig piekeren, moeite met nemen van beslissingen, gejaagdheid, problemen met overzicht of tijdsplanning, onzekerheid, faalangst, moeite met lastminute veranderingen, geheugenproblemen en het uitstellen van taken.

Door alert te zijn op deze signalen en vroegtijdige preventieve hulp van een psycholoog in te schakelen voorkom je dat een werknemer uitvalt. 


“What mental health needs is more sunlight, more candor, and more unashamed conversation"

- Glenn Close -


Wat kunnen wij bieden?

Een psycholoog kan een belangrijke bijdrage leveren in het voorkomen van stressgerelateerd ziekteverzuim. Denk daarbij aan het doorbreken van negatieve denkpatronen, het versterken van veerkracht, het leren aangeven van grenzen en creëren van een gezonde leefstijl. Onze psychologen zijn zeer ervaren, waardoor zij in staat zijn om snel tot de kern komen en in enkele sessies al vooruitgang kunnen boeken.


Tarieven

Wij stellen graag een vrijblijvende offerte op. Bel ons, stuur een mail of neem contact op via onderstaand formulier.