Voel jij je continu onder druk staan? Is jouw werk-privé balans nog wel gezond? 

Focus en Balans

Jongvolwassenen kunnen onder hoge druk staan om goed te presteren en te voldoen aan de verwachtingen van hun omgeving. Vaak zijn zij daarbij geneigd hun eigen gevoelens te onderdrukken en de lat steeds hoger te leggen voor zichzelf. Dit kan op den duur leiden tot stressklachten, met onder andere verminderde concentratie tot gevolg.  Hierdoor kunnen prestaties juist achteruit gaan, met als gevolg dat ze nog beter hun best gaan doen.

Door goed naar je lichaam te luisteren en op tijd ruimte te maken voor rust en inspanning behoud je je focus. Dit helpt om beter te presteren, minder fouten te maken en om efficiënter te werken. Hierdoor heb je meer tijd vrij om andere dingen te doen, zoals verdieping of het opdoen van nieuwe vaardigheden.

In dit programma leren jongvolwassenen op tijd rust te nemen en hoe ze de focus kunnen behouden op hetgeen voor hen belangrijk is. Hoe zij op hun werk optimaal kunnen presteren, zonder dat dit ten koste gaat van hun mentale gezondheid of privé-leven. 


"Meditation practice isn’t about trying to throw ourselves away and become something better. It’s about befriending who we are already"

- Pema Chödrön -


Het programma

Het programma 'Focus en Balans' is er op gericht om beter te leren luisteren naar je lichaam, je beter te kunnen concentreren, ontspannen en een gezonde werk-privé balans te behouden.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: leefstijl en ontspanning, mindfulness (aandachtsoefeningen), beter slapen, minder piekeren, omgaan met prestatiedruk en perfectionisme, zelfcompassie, grenzen aangeven, stresssignalen leren herkennen.

Het programma start altijd met een intakegesprek (circa 60 minuten). In dit gesprek wordt je vraag onder de loep gehouden. Na intake volgt een adviesgesprek (maximaal 30 minuten) waarin jouw ontwikkelplan wordt besproken. Het programma bestaat uit 4 online sessies van 45-60 minuten, eventueel aangevuld met een online programma. Het programma wordt afgerond met een follow-up sessie van circa 30 minuten. Alle gesprekken vinden plaats via een beveiligde beeldbelverbinding. Losse sessies zijn bij te boeken.