✓ ERVAREN PSYCHOLOGEN ✓ BEWEZEN EFFECTIEF ✓ STRESS & BURN-OUT PREVENTIE  ✓ AUTHENTICITEIT & ZINGEVING ✓ FOCUS & BALANS ✓ MILLENNIALS & GENERATION Z 

Verzuimpreventie

Preventieve inzet van psychologen verbetert het welbevinden van jonge werknemers, leidt tot hogere productiviteit en lager verzuim. Onze erkende psychologen hebben kennis over het ontstaan en voorkomen van mentale gezondheidsproblemen

De psychologen van Stroomlijn zijn gespecialiseerd in het bevorderen van de veerkracht van twintigers en dertigers. Onze unieke aanpak stimuleert de bewustwording van negatieve patronen en vergroot authenticiteit en veerkracht. 

Stroomlijn biedt diverse evidence based kortdurende preventie-programma's, speciaal ontwikkeld voor young professionals. Kies een pakket of stel zelf een programma op maat samen. Stroomlijn verzorgt ook incompany workshops en trainingen. 

 

Preventieve inzet van een psycholoog vergroot de veerkracht van young professionals. Het helpt hen het beste uit zichzelf halen, zonder vast te lopen. 

Onze kortdurende programma's bestaan uit 6 sessies en zijn gebaseerd op effectief bewezen behandelmethoden. De psychologen gebruiken technieken uit de cognitieve gedragstherapie (CGT), Acceptance and commitment Therapy (ACT), Positieve psychologie en Oplossingsgerichte psychologie. Indien nodig kunnen werkgerelateerde nare ervaringen verwerkt worden met EMDR. 

De aanpak van een psycholoog onderscheidt zich van die van een coach. Coaches helpen mensen om persoonlijke en professionele doelen te bereiken. Psychologen diagnosticeren en behandelen mentale gezondheidsproblemen. Preventie psychologen helpen voorkomen dat psychische stoornissen ontstaan. Wij hebben veel kennis over het vroegtijdig interveniëren bij dreigende uitval en de werking van ons stresssysteem. 

Veerkrachtige jonge mensen hebben geen last van faalangst en zijn goed bestand tegen prestatiedruk. Ze zijn minder vaak ziek en gelukkiger in hun werk. 

Ongeveer de helft van de arbeidsmarkt bestaat uit twintigers en dertigers. Maar liefst 75% van deze young professionals heeft last heeft stressklachten en burn-out gerelateerde klachten. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor jonge werknemers, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.

De inzet van een preventiepsycholoog voorkomt dat mentale gezondheidsklachten ontstaan of verergeren. Het leidt tot een hogere tevredenheid en motivatie van jonge werknemers en daarmee tot betere werkprestaties en minder ziekteverzuim.

Onze missie? Zelfbewuste en veerkrachtige werknemers, die zichzelf kunnen bijsturen wanneer nodig én tegen een stootje kunnen.

Initiatiefnemers

Initiatiefnemers van Stroomlijn | Psychologie en Preventie zijn Kim van der Linden en Ellen Klerks-Peters. Beiden zijn geregistreerd in het GZ-register van de Beroepsorganisatie van GZ-psychologen (BIG-geregistreerd). Daarnaast hebben zij elk promotieonderzoek gedaan naar o.a. het effect van chronische stress op de mentale gezondheid en veel kennis over het aanpakken van deze belangrijke voorspeler van mentale gezondheid. 

Stroomlijn | Psychologie & Preventie heeft een samenwerkingsverband met de psychologen van Stroomlijn | Online Psychologie. Erkend psychologen met ruime ervaring op het gebied van burn-out en stressgerelateerde klachten. Bij grotere vraag kan dus snel worden opgeschaald. 

Onze preventieprogramma's kunnen volledig online (via beeldbellen), blended, of in onze praktijk in het monumentale pand "de Gekroonde bel", centraal gelegen in Nederland, worden uitgevoerd.

Dr. K. vd Linden

GZ-psycholoog

BIG nr. 29919030125

Dr. E. Klerks-Peters

GZ-psycholoog

BIG nr. 89915668225